Etiketler

Cuma, Haziran 01, 2012

Blog Söyleşisi (Mim)


Son günler de bloga girenler biliyordur muhakkak bu Kore Aşığı hayırdır her gün blogdda..Ame ne yapayım korecanlar işe girmeden bu zevkli şeyden kendimi mahrum etmek istemiyorum..Şuan neden mi buradayım.. Yukarıda ki başlık MİM Allah allah bu nedir diyenleriniz olabilir..İnanın bende bilmiyorum .:) Öğreneceğiz Kore Delisi buradaki yazsında mimlemiş.. Bende azcık tarafından kurcaladım..Blogda sadece okuyucuysanız okur musunuz bilmiyorum ama biz blogcular için eğlenceli bir şey gibi duruyor..Şimdiden Kore Delisi'ne bu yazıyı da bana gösterdiği için çok teşekkürler..

1:) Blog Deyince Aklına Ne Geliyor.
Blog deyince aklıma ne geliyor.İtiraf etmeliyim ki bunun üzerine hiç düşünmedim..Normal hayatta da paylaşımcı bir insanım burada da paylaşmak çok ilgi çekici.. Blog açmak gibi bir fikrim yoktu aslında ama bloglara uzak biri değildim kore delisi geçen yıl Wordpress üzerinden yazılarını paylaşıyordu ve ben onun sıkı bir takipçisiydim.. Şimdi onun sayesinde 11.000 e yakın bir sayfanın yöneticisi birde burada gördüğünüz bloğun yaratıcısı oldum.. Blogdan daha yeni zevk almaya başladım.Facebook sayfaları gibi karmakarışık değil ve en azından daha çok okumayı seven insanlar geliyor..Ve bundan bir hayli memnun oluyorum.. Sanırım Facebook sayfasını bıraksam bile burası bitmeyecek..

2:)Sence Bloglarda En Çok Ne Paylaşılıyor.
Ama hiç çalışmadığım yerden sormuşlar olmaz ki?:)) Blogcu deyince aklıma sadece ''Herşeyi paylaşmak isteyen aklında sürekli bir şeylerle gezen insancıklar'' diye absürt bir fikir olsa da gerçekten öyle gibi.. Onların aklında sürekli bir yazı var ve onu paylaşma isteği..Bu yüzden de ben daha yeni yeni bu isteği benliğimde hissetsem de karşı konulmaz bir paylaşım isteği doğuyor.. Elbette ki siyasi tarihi herşey ilgisi çeken biriyim sayısalmı sözel mi öğrencisiydim hala bu bir muamma olsada:)) benim gibi imla hataları tavan yapmış birinin nasıl tüm sözel dersler  dört ve bşin üzerindey di inanın öğretmenlerimi aramak istiyorum..:) Ülke olayları haricinde çünkü Bloğumun başlığı belli Kore Aşığı iğreti bir söz gibi duruyor.. Ciddi meseleler hariç..Ve en çok ne paylaşılıyor sorusuna   blogcunun beğendiği ilgisini çeken herşey diyebilirim. 



3:)Paylaşımda Bir Sınır Olmalı mı?

Bu soru çok kafa karıştırıcı gibi görünsede azcık da düşündürücü.. Şuan blogcu olarak beni mutlu eden bir şeyi can sıkıcı hale getirmek istemezdim.. Birazda dilimin kemiği de yoktur ayıptır söylemesi..Bu Kore Aşığı görünen kişi haklı olduğunu bildiği herşeyi, sonuna kadar savunur.. Çok çetrefilli bir soru bu ya ..Ihımmm şöyle söylemeliyim ki Özgürlük temel hak ve hürriyet bizim insani düşüncemizin ötesinde,bize yasal olarak tanınmış bir kavram..Bu nedenle sınır olmamalı.. Ama şu ayrıntıyı asla gözden kaçırmamak gerek.. Yaptığın herşey sana göre doğru ama 13 yaşında ki bir çocuğa yanlış gelebilir ..Yada senden büyük bir yetişkine.. (Vuuu tam bir beyin fırtınası oldu..) Sınır olmamalı ama neye göre değil mi? Ben doğru bildiğim şeyi yapıyorum.. Sayfada en çok aldığım sözler '' Admin senin yorumlarına kopuyorum,çok samimi,çok çok çok'' bunu kendmi övmek için söylemiyorum ama samimiyet çok önemli birde bakış açısı bunlarda sadece kendin olmak ve düşündüğünü hislerinle yazmak gibi..

4:) Sence Neyi Paylaşırsa Aşırıya Kaçmış Olur?

Yukarıda yazdığım sınırlı sorusunun aslında alt cevabı ve yazarken tek düşündüğüm şey.. Kore Delisi ile ortak yönümüz..Çocuklarmış:))
Şimdi size nasıl anlatayım ben Doğu illerinde Staj gördüm bu yıl 2 haftalık geçici görev yaptım.. Ve çocuklar dedim hep.. 
Bu soruyu hiç genellemeyeceğim nedeni? Bu benim çok aşırı dikkat ettiğim bir şey 11.000 kişilik bir sayfayı yönetince ergen kelimesini çok iyi anladım.. Daha Cumhuriyetin ne zaman kurulduğunu bilmeyen çocuklar gördüm.. Ve bu çocuklar yanlış yapmaya istekli ve asilik hormonları tavan yapmış kişiler.. Sayfa da o kadar şey gördüm ki sanırım bu en uzun cevap olacak, cinsel içerik yanlış siyasi yönlendirmeler.. Bunlar o kadar can sıkıcı ve gerçekten mide bulandırıcı aslında beni ben yapan bu ..Ben internet sanal diye herşeye eğlence gözü ile bakamıyorum o zaman hem içimdeki o insan sevgisi, hemde milli duygular hemen uyanıyor..
Bir söz vardır ünlü bir felsefecinin ''Çocuklar boş bir çerçeve gibidir içine hangi resmi koyarsan o olur.'' işte gerçekten öyle ben bir yetişkine istediğim kadar anlatayım onun düşünceleri..Çocuklarınki gibi esnek değil.. O yüzden Çocukları kötü yönlendirecek herşeyde karşıyım..

5:) Blog İsmi Nereden Geliyor Ve Hangi Konuları Yazıyorsun)
Bu soruyu çok beğendim:) Blog ismim aslında nereden geldi ..Kore Delisi diyeceğim yine güleceksiniz sanırım ondan esinlendim.. Ben onun Bloğu sayesinde bir Facebook sayfası ve burayı açtım..Ve gerçek adımla Facebookda devam edemeyeceğim için Kore Aşığı bana en uygun olandı..Şuan gerçekten ünlü biriyim:)) Hangi konuları yazıyorum..Şimdi şöyle ki araba kullanmak,kitap okumak,poligonda atış yapmak gibi zevklerim var.İş televizyona gelince hemen sol tarafımda bulunan odamda,çalışma masasının üzerinde ki LAPTOP :)) İşte o bir zevk ve koreliler ..Kore ile alakalı herşeyi yazıyorum..Fazla ilgi alanım yok ilgi alanlarım çok ilgi çekici değil.. İmla hatalarım çok olsa da kelimelere hükmetmeyi seviyorum buda kitap okumamdan kaynaklı bundan sonra okuduklarımıda bloğuma taşımayı düşünüyorum..

6:)Benim Blog Yazarlığım Hakkında Ne Düşünüyorsun?

Kore Delisi bu yazıda beni mimlediği üçün:)) Şimdi gerçekten canımcım buda sorumu diyesim geldi.. Ben içten insanları severim samimiyetide anlarım bu hem işimin gerektiği hemde sanırım guru falanım:))
Yazılarını hep samimi buldum benim için Türkçeyi ne kadar iyi kullandığından ziyade yaşlarımızın aynı olması yok aslında yaş da değil ..Samimiyet noktanda virgülünde hissediyor olmam.. Ben böyle seviyorum orayı..

7:) Bloğumu takip ediyormusun? Hadi İtiraf et?

Nıckkkk hatta cıkkks yani bu sormadın sayıyorum Kore Delisi:)) Kızarım elbette takip ediliyorsun hemde bu gözlerle 0.o

8:) Bloguma 10 üzerinden kaç puan verirsin? Gelecek için bana tavsiyelerin neler? 

Puan verecek statüde olduğumu sanmıyorum..O nedenle puana ihtiyacın yok eğer samimi yazıların içinse o puanı aynı samimiyetle hak ediyorsun..
Tavsiye ye gelince ihtiyacın yok bu konuda..Hem ben hayatımda kimse tavsiyede bulunmam.. Ama isteğim var tabi ki.. Samimiyetini hiç kaybetme.. Aramızda ki bu saygıda hiç bitmesin..

Bunun hiç böyle eğlenceli olacağını düşünmemiştim:))) 




5 yorum:

  1. Vavvv cidden çok beğendim yazınııı! Ayrıca bu kadar kısa zamanda cevaplamanı beklemiyordum çok şaşırdım görünce aynı anda çok sevindim:)

    Canımcım seninle o kadar çok ortak noktamız varmış ki bunları görükçe acaip mutlu oluyorum:) Ben uzun yıllar bir çok sitede yöneticilik yaptım, birbirinden acaip o kadar çok insanla uğraştım ki en sonunda isyan bayrağını çekip bloğa dadandım. Blogda kimsecikler başını ağrıtamıyor kendin çalıp kendin oynuyorsun ohh özgürlük bu işte:D Hele de Facebook gibi karmaşık bir sistemden kaçıp nefes alabileceğin bir yer burası o yüzden blogda aktif olmana şaşırmıyorum. Aksine blogda daha fazla paylaşım yapmanı isterim;)

    Bu mimi sana paslarken çok tereddüt etmiştim acep sever mi diye ama iyikide eklemişim seni. Böyle güzel bir yazı yazıcağını bilseydim çok daha önceden paslardım sana. Ama bundan sonra elimden kurtulamazsın haberin ola. Benimde sevdiğim ve seninde seviceğini düşündüğüm mimleri bundan sonra sanada paslıcam, birazda sen uğraş:D


    Çocuklarla ilgili yazdığın her kelimenin altına imzamı atıyorum. Ahh çocuklar keşke sizler için daha fazla şeyler yapabilseydik... Birkez daha söylüyorum yazını cidden çok beğendim, çok samimi ve içten. Sende gayet iyi biliyosun ki bendeki yerin ayrıdır, özelliklede değişmemeni seviyorum. Başta tanıdığım Kore Aşığı kimse şimdikide aynısı, aynı içtenlik ve alçak gönüllülük... Seviyorum kız seni ^.^

    YanıtlaSil
  2. Omo Omo sanırım blogda ağlayan ben olacağım herhalde :)) Facebookdaki yazını daha sonra gördüm işin garibi demek yazma isteği varmış bendede..

    Galiba sakinlik ve köşeme çekilme vakti gelmiş ama biliyorsun o siteyi büyütürken çok özveri ile çalıştım..Şimdide amozon meyvelerini yiyorum:)) Ama blog seninde dediğin gibi özgürlük yahu:) Neden daha önceden yapmadım acaba:))

    Seninle ortak yönlerimizin olduğunu biliyordum ama hassayitim çocuklardır.. Sanırım aramızda kopmayacak bir bağa şuan mühür koyduk:)

    Artık bana mimde pasla cinde)) Kız daha ne olduğunu bilmiyordum ..Şuan cinnet geçirmek üzereyim bloğu düzenliyorum ..Nezle olmanın verdiği rahatlıkla blgisayar başından kalkmamak güzel:))Ama bu lanet kategori çubuğuna yazılarımı ekleyemiyorum..Çeviri bir çok videom var burada vermeyi istiyorum ..Okuduğunda lütfen bunu nasıl yapcağımı söyle çünkü artık bittim:)))

    YanıtlaSil
  3. Geldimmmmm. Yorumuna sonra değinicem ama önce faceye gel ordan kısa yoldan anlatayım sana canım;)

    YanıtlaSil
  4. BİR KO0RE AŞIGI OLARAK BLOGUNA ASIK OLDUM !!!!!!! 23234234234 KERE TAKİP ET BUTONUNA BASMAK İSTİYORUM ! BU BLOGU BİZE SUNDUGUN İÇİN GAMSAHAMNİDAAAA :)

    BENIM BLOGUMA DA BEKLERİM.

    KİSEUNEUN :)

    fashionfrommyeye.blogspot.com

    YanıtlaSil