Etiketler

Çarşamba, Haziran 06, 2012

Aşk Ve Gurur


Sizlere 2005 yapımı benim çok severek izlediğim kitabını okuduğum ve bilemiyorum daha kaç kere bu filmi izlerim..

Jane Austen ingiliz aşk edebiyatında hatırı sayılır bir yere sahip, sanırım benim kalbimde de..Kitap ile film arasında bazı kopukluklar olsa da filmde oldukça başarılıydı..

Saf ve temiz bir aşkı anlatıyordu ki inanın bu şaşırtıcı bir durumdur ..Eğer İngiliz ve Fransız yazarlarını okuyorsanız en çok ingilizlerde rastlanır..Tarihi romanlarda hep cinsellik kokuşmuş düşünceler, bariz çarpık ilişkilere yer verilse de bu kitabın yeri çok ayrı..Ve oldukça şaşırtıcı..

Gelelim Film'e
18 yüzyılın sonlarında, Bennet'lar - Elizabeth veya Lizzie, Jane, Lydia, Mary ve Kitty, annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır...

  


Jane Benneth
Mr Bingley
Mr Bingley
Günlerden bir gün o ingilizlerin şaşalı olan genç kızların evlenme yaşları geldiğinde takdim törenleri için yapılan baloda Anne Bennet güzel kızı Jane için bir koca bulmayı kafasına koymuştur..Jane oldukça güzel ama bir o kadarda çekingen bir kızdır..Partide etraf da koca olabilecek birilerine bakarken hemen yanında Elizabeth ile erkeklere bakar..Ama aniden içeriye üç kişi girer biri kadın iki erkek Mr. Bingley kardeşi Leydi Carolin ve Mr Darcy.. Bu üçlü salona girdiğin de herkes onlara bakar.. Mr Darcy soğuk ve kibirli görünen bir adamdır.. Mr Bingley ise aksine çok sıcak ruhlu ama çekingen biridir.. Bu adamların salona girmesi elbette anne Benneth'in gözünden kaçmaz ve hemen kızlarını onların yanına götürür..


    

Çok karizma olan Darcy:)

Jane ve Bingley gece boyunca dans ederler bu herkesi etkiler.Lakin Elizabeth gece boyunca soğuk bulduğu Mr Darcy'e '' Dans eder misiniz Bay Darcy?'' deyince Darcy ürkekçe ''Sadece tanıdıklarımla bayan'' Bu Elize'yi sinirlendirmişti.. O günden sonra bir kaç kez daha karşılaşırlar..Ama bu karşılaşmalar nefretin yanı sıra farklı düşünceleride bir araya getirir.. Elize bu adama ve soğuk hallerine deli oluyor onun sürekli yanlışını buluyordur..Jane ise çok heycanlıdır Bingley evinde bir balo verir.. Bu balo bu sefer farklı olacaktır..

Mr Darcy mağrur bir adamdır ve çok zengindir 


İşte o büyülü an..:)


Darcy gece boyunca Elizebeth'in peşinde dolaşıp bir anda karşısına dikilip..


Darcy:Bayan Benneth sıradaki dansı bana bahşedermisiniz..!


Darcy sanki yeni bir yetme bıyıkları yeni terleyen bir çocuk edeası ile söylerken bunu Elize ise son derece şaşkındı bu adam küstah ve kendini beğenmişin biri iken.. Ama kendinin bile şaşıracağı cevapla..


Elizabeth:Ah! Ihımm..Şey Tabi.. Olabilir..


Darcy:Peki..Tamam ..Ohalde..


Ve dans mükemmeldi her ikiside dans ederken yine bilmişlik taslayan Elizabeth ve ona soğuk konuşan Darcy işete bu kadardı ama bakışlar..Aiiişşş çok masumdu..Ama bu balonun ardından Bingley ve Darcy Londra'ya geri döner.. Ve Jane öylece kalır.. Elizebeth ise o an umursamada içinde bişeyler kopup gider..Ve Jane annesi Londra'ya yollasada ..Elize ise Londra'ya gezi için gitiğinde Darcy ile karşılaşınca..:)))Çok güzeldii




Film ve kitap için detaylı anlatmayı o kadar istiyorum ki bakın neleri hangi sahneleri..




Aşk itirafı:)) Ne olduğunu yazmayacağım o kadar güzeldi ki.. Aşk İtirafı İzleyebilirsin :)


Öl bit yahu bir öpücük bile olmadan öyle masum bir filmdi ki izlenilmesi gerekir.. Şak diye niye kestim biliyormusunuz..Sizlere detaylarını konun içeriğini anlatmayacağım sadece böyle bir filmin varlığından haberdar olun yeter..Ve izleyin kitabını okumanızı tabiki izleyebilirsiniz..Mutlu sonlara bayılanlar izlesin..İngilizlerin o görkemli baloları kokuşmuşluklarını tabiki es geçmiyorum..








Bayılcaksınız izleyin diyorum :)) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder