Etiketler

Çarşamba, Temmuz 11, 2012

Julıa Garwood 'dan Kırıntılar


Kore Aşığı'ndan herkese Merhaba!

Sizlere uzun zamandır yazmak istediğim bir konuyu daha doğrusu biri bana bloğum için ''Orası blog değil itiraf köşesi gibi görünüyor'' demişti ..Haklı şuan bir çok şey itiraf edeceğim..

Beni tanıyanlar bilirler tam bir kitap delisi olduğumu herşeyi okuduğumu ahh tamam-tamam herşeyi değil :) Ama muhteşem yazarların serilerini hep takip etmişimdir..

Julıa Quınn favori yazarımdır nedeni ;eski İngiltere ve kokuşmuş aşklarına hayranımdır.(*.*) Kokuşmuş tabirini bu tarz kitapları okuyanlar bir iltifat olarak kabul edeceklerdir..

Ama Julıa Ouınn kitaplarından farklı olarak istemeye istemeye Cathy Maxwell 'in Aşkı Sende Buldum kitabını okuduğumda İskoçlar ile tanıştım.. 

İskoç ve İngiliz tarihine neredeyse kara mizah bakışıyla ışık tutan romanların tutkunu olmaya başladım..Yakışıklı kibar Dükler,Kontlar pek sarmaz oldu..Yerini büyük ve güçlü alaycı oymak beyleri aldı..Tanrım sen yardım et gerçekten bu tarz kitaplara bayılıyorum..

Julıa Garwood'un İskoç Serisi..

Kötü çeviriler yüzünden kaç kitap okunmayı bekliyor kitaplığımda anlatmam mümkün değil oysa ki ne heveslerle paraya kıyıyorum:))

Kitap okurken o kitabın içinde olmanız  bir kere yazarın zaten o yapıtı kaleme alırken tek hayal ettiği şey olsa gerek,bazen kötü çeviriler yüzünden kitaplara lanet yağdırıyorsunuz..

Ama size şimdi önereceğim yazarın bir kaç kitabını daha okudum ama bu 4 lü inanın kitaplığınızda olmalı.. Gelin ile başlayan Fidye ile devam eden bu seri hayatımda okuduğum en yalın anlatımlı kitaplardan bir kaçıydı.. Kendime olan güvenimin sebebi seçimlerim her zaman iyi olmuştur kitap konusunda bu kitaplar okunmalı ve önerilmeli..

İskoçları sanırım İngiliz aşklarına tercih ediyorum..Daha saf daha yalın daha gerçekçi daha daha daha..

Gelin & Düğün 




Gelin romanı arka kapağın da şu özetle dikkat çekiyor

''Kralın emrine karşı gelmek olanaksızdı. İskoçya'nın en güçlü toprak sahibi Alec Kincaid,      İngiliz bir gelinle evlenmek zorunda kalmıştı. Baron Jamison'un en küçük kızı Jamie, Alec'in seçtiği gelindi. Alec'in ilk dikkatini çeken Jamie'nin menekşe rengi gözleri ve öfke dolu cüretkar bakışları olmuştu. Bu kadın, korkusuz savaşçının adeta ruhuna dokunuyordu. Şehvetiyle onun bedenini kavuruyordu. Jamie her şeye rağmen duygularına söz geçirip ona teslim olacak mıydı? Yoksa zaten teslimiyetleri katışıksız, ihtirasları yatışmış mıydı? ''

Şuana kadar en etkilendiğim roman oldu tercümesi Timur Avarkan hazırlamış o kadar akıcı bir telaffuzla yazarın bize anlatmak istediklerini anlatmış ki kendisini kutlamak gerek..

Düğün

Çocukken babası tuzağa düşürülerek öldürülen İskoç soylusu Connor MacAlister, içindeki intikam duygusunu hiç kaybetmemiş, babasının katilini bulmak hayatının amacı haline gelmiştir. Connor, babasının öldürülmesinde parmağı olduğunu düşündüğü, zalim McNare'e zarar vermek için, onunla evlenmek üzere yola çıkan İngiliz Baron Haynesworth'un kızı Brenna'yı kaçırır. Brenna sıradan bir İngiliz soylusu değildir. Kişilikli, adalet duygusu güçlü, kendine özgü bir kızdır. İngilizler'in vahşi kabul ettikleri dev gibi bir İskoçyalı olan Connor'la ciddi bir mücadeleye girişir ama sonunda boyun eğmek zorunda kalır.
Kitaplarının pek çoğu New York Times Bestseller listelerine giren Julie Garwood'un bu kitabını da soluk soluğa okuyacaksınız... 

Bu kitabı bir solukta okudum desem en fazla 6 saat içerinde yatağımın üzerine sere serpile koyup hiç kalkmadan okumak beni fel fıtığı yapsa da.. Buna değerdi..Çevirisi Mine Atafırat tarafından yapılmış..Mine hanım bence çok iyi bir iş çıkarmış..


Ve muhteşem ikilim... İtiraf geliyor bu ikili benim hayatımın romanı dediğim Suç ve Cezayı aynı heycanla 4 kez okumuş biri olarak..Ben bu romanları en az 5 kere daha okurum aynı tad ve heyacanla..


Sır için bir kaç bişey yazayım. bu her iki kitap övgülere çok fazla layık ..Epilson yayınlarından ve Timur Avarkan'nın muhteşem sade çeviri ile bence bu roman burada hayat bulmuş..Timur bey bize ne verdiğini umarım biliyordur.. Normalde serileri genelde takip ederim ama dediğim gibi İskoçları sonradan tanıdım ..Sır ile başladım okumaya daha sonra gelin ve düğün.. 

'' Judith Hampton gururlu olduğu kadar güzel de bir kadındır. Çok sevdiği İskoç çocukluk arkadaşı doğum yapmak üzeredir, bu yüzden Judith yanında olacağına dair ona söz verir. Fakat İngiltereden İskoçyaya gitmesinin özel bir sebebi daha vardır: Hiç tanımadığı babası Maclean Beyini görmek. İskoç topraklarına giderken kendisine eşlik eden Maitland Beyi, Iain Maitland gibi ilgi uyandıran bir adamla daha önce hiç karşılaşmamıştır. Judith Maitlandların geleneklerine ve kurallarına uyum sağlamaya çalışırken, Iainin ilgisinden ve özeninden keyif almaya başlar. Yaşadığı tüm zorluklara karşın aşkın sıcaklığını ruhunda hisseder. Ancak geçmişe dayanan o yıkıcı sır gerçek aşkı etkileyecek midir?  ''

Lain'e aşık olmadan edemyeceksiniz..Judith'in yerinde olmak bende böyle yapabilir miydim ki  diyeceksiniz..

Fidye
Gillian, yakışıklı birer İskoç beyi olan Ramsey Sinclair ve Brodick Buchanan’ın yardımıyla geçmişini aydınlatabileceğini keşfeder. Genç kadın, bu iki İskoç beyinin cesaret ve kurnazlığı, yeni tanıştığı Bridgid’in de arkadaşlığı sayesinde, ailesini dağıtıp babasının adını kötüye çıkarmış olan vicdansız Baron Alford ile sıkı bir mücadeleye girişir. Fakat Sinclair ve Buchanan gibi iki güçlü savaşçıyı yanlarında bulan Gillian ve Bridgid, ihtirasın güçlü bir silah olabileceğini, tek bir ihanetin bile tüm güveni ortadan kaldırabileceğini ve en büyük riskin teslim olmak - özellikle de beklenmedik bir aşkın uyandırdığı güçlü hislere teslimiyet - olduğunu fark ederler.

Ramsey bu romanda son ana kadar favorim kalın kafalı İskoç'um olarak kaldı..Ve Brodick hiç bir zaman sarışın bir adamı bu kadar iri düşünmemeiştim..Julıa Garwood ufkumu açtı..Gillıan İnatçı keçi bu kızın replikleri güçlü karakteri.Birgid ah zavallı Brigid'm ne çekti Ramsey'in elinden..

Son söz olarak kitapları okuma şerefine nail olan kullardan olmak ne büyük bir şans.. Bu kitapların çevirmeni ilede tanışmak gerçekten büyük bir şanstı..Kendisini kişisel olarak tanımasam da onun yaptığı işi gönülden yaptığını hissedebiliyorsunuz..Benim gözümde kitaplar gönül işidir .. Julıa Garwood:) Sevenler Derneği ni bizaat kendi yönetiyor..Kapısı edebiyat severlere açıktır korecanlar ^^ Süpriz kitaplar geliyormuş ahh ona daha ne kadar heycanla beklediğimi söylemedim:)'^^



Teşekkürler Julıa ,Teşekkürler Epilson ailesi..
Ve çok teşekkürler bu işi gönülden yapan Timur Avarkan















11 yorum:

  1. Hahahahahhah!
    Hem korecan, hem Julie'ci; merhaba tatlım bendensin :D
    Ödülü okumadın mı daha seen? Ahh, yapmadın değil mi, atlamadın onu. Süperdir de. Kara mizah ve devasa haşin adamlara devam.
    Julie'yi ve romanlarını hem çok severim, hem de hayattan kopupta okurum. Aşk içerikli çok fazla roman okusam da Julie gibi kara mizah dolu ve olağan dışı kişiler barındıran romanlar az, neredeyse yok. Benim için yeri başkadır; bahsettiğin romanları şahsi kitaplığımın gözdeleridir ve en az 3-4 kez okunmuşlardır. Beylerin o kendini beğenmiş ve buyurgan tavırları her seferinde beni kahkahalara boğmuş ve kendine hayran bırakmıştır. Eserlerinin tek kötü yanı bir süre hayali bir roman kahramanına aşık gezmeye sebep olmasıdır :D Canım Judith McNaught ile henüz tanışmadıysan geç kalma derim; onun kalemide en az Julie kadar güçlüdür. Çenem düştü yine, alıp kaçıyorum ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhahaha!
      Diyerek bu tatlı yorumu cevaplamalıyım:) Ödül okunmaz mı? Julıe sevilmez mi? Şuana kadar okuduğum kitaplığımı süsleyen çocuklarımdır onlar benim.. Etkisi daha sonra bende bıraktığı tepkiler inan bunu görmeni isterdim.. ''Eserlerinin tek kötü yanı bir süre hayali bir roman kahramanına aşık gezmeye sebep olmasıdır :D'' ahhh buraya Kore Aşığı kesinlikle bendensin dedi:)Ramsey ve bizim aşkımız kesinlikle Judith Ivory tarzında bir roman çıkardı:) Dediğin yazarın kitablarından birini önermeni isteyerek kabalık yapmış olmayacağım:)) Bunu zevkle yapacağını düşünüyorum çünkü heybemde kitap kalmadı:))

      Lütfen önerilerinle tekrar gel yorumundan dolayı çok memnun ve hoşnutum:) Hem korecanım hem Julıe'cıyım:)

      Sil
    2. Kitap Manyağı26 Ağustos 2012 06:40

      Sevgili Kore Aşığı,
      Ben julıe Garwood'u henüz bu yaz keşfedebildim hepsi annemin kitaplarıydı bana hep okumamı söylerdi ama ben o sıralar kafayı vampirlerle bozmuştum taki bu yaza kadar. Bu yaz ben julıe Garwood'u, Julia Quinn'i ve Judith McNaught'u keşfettim. Hepsinin içinde hayatımda hayal dahi edemeyeceğim İskoç -tehlikeli ama bu özelliklerini sert suratlarının arkasına saklasalarda bir o kadar eğlenceli- aşıklarla tanıştığım hatta kendimi o kızların yerine koyarak kim bilir o kitapları kaç kere okuduğum kitapların yazarı olan Julie Garwood kalbimde bambaşka bir tahta sahip. Yine çok uzattım bazen böyle geliyorlar.:D Mrym sana cevap yazdı mı bilemiyorum ama Judith McNaught'un kalemi de julıe Garwood'un kalemi kadar güçlüdür o nedenle sana bir kaç kitabını adını söylemek isterim. Ben Judith McNaught'un okuduğum ilk kitapları olan Westmoreland serisini önermek isterim. Kitaplar sırasıyla;
      1)İçinde Aşk Saklı
      2)Düşler Krallığı
      3)Sen Gelmeden Önce
      Umarim benim begendigim kadar sen de begenirsin ve kendini bambaska bir dunyada bulabilirsin...
      Okumak istersen ki bence zaten okumussundur ama julia Quinn in Bridgerton sersini de okuyabilirsin eger okumadiysan bence julia quinne baslangic olarak cok yerinde bir secim olur. Kendisi kitaplarla benim kadar kafayi yemis birini daha tanimak benim icin bir zevktir...

      Sil
    3. Kitap Manyağı bloğuma hoş geldin .. Yorumunu yeni görme utancı ile yazıyorum malesef.. O enli güzel bir anlatım ile kitap aşkını anlatmışssın ki bunun için çok mutlu ettin öncelikle..

      Julıa Quınn ahhh o kadın ve Brıdgerton serisi Hangisini söyleyeyim Usta zampara Antony mi Haylaz Colin mi? Aşık Benedic mi? Sınır bilmez Dapne mi.... liste uzar :)) O kadın o kadın bende çok yeri ayrıdır..

      Judith McNaught'bana bu kadını herkes övüyor düşler krallığını okudum çeviriden mi bilmem o derece yavan geldi ki.. Ama ben kitaplarımı okuyucu yorumlarına göre seçiyorum eğer o yazarı hiç tanımıyorsam.. Bu önyargıyı atıp bu söylediğin diğer 2 kitabı sarmasa bile sonuna kadar okuyacağım ve sana düşüncelerimi yazıcam canım..

      Tekrar Kore Aşığı'nın dünyasına hoşgeldinn

      Sil
    4. Kitap Manyağı12 Eylül 2012 03:55

      Asıl ben benim gibi hisseden benimle aynı düşünceleri paylaşan bir kişiyle karşılaştığım için çok mutlu oldum... Cevap yazmam bu kadar uzun sürdüğü için özür dilerim... Ve bu sıcak karşılama için de çok teşekkür ederim :D

      Sil
    5. Önemli olan tekrar gelmen ^^ herzaman burada sıcak karşılanacaksın sen, temin ederim ^^ kardeşim ...

      Sil
    6. Hemen muhabbete dalmam lazım efendim :D (Atlamazsam dert olur.)
      Canıım. Judith'i bende okudum; bazı romanları çok çok güzel, bazıları ise güzel. Kendini tekrarlamamak adına farklı alanlara yönelmiş; başka başka yerlerden bakayım demiş olduğu bir kaç eseri diğerlerinin yanında sönük kalsa da piyasadaki romanlarla karşılaştırıldığında yine farkını ortaya koyar, yine kalitelidir. Dönemsel romanları pek sevmeyen biri olarak bana nasıl sevdirdikleri Garwood ile birlikte bilmiyorum.
      İçinde Aşk Saklı Judith'in romanlarının piridir. Yer yer mizah, yer yer eğlence, dram ve tabi bolca aşk var içinde. Hayır; aklımızı başımızdan alacak erkek karakterine hiç değinmeyeceğim. Muhakkak okumalısın.
      Mutluluk ve Cennet'i de okumalısın. Ben ikisini de beğensem de Mutluluk benim için başkadır, deli-manyaktır.
      Seni Beklerken, Sen Gelmeden Önce, Gece Fısıltılar, Aldığım Her Nefeste ve Kalbim Sende Kaldı adlı romanlarını da okudum; onlarda güzellerdi ama dediğim gibi benim için Mutluluk ve İçinde Aşk Saklı farklı ve daha da özeldir.
      Bilmiyorum bu kadar modern romanlar arasında yaşlı duracaktır belki ama Uğultulu Tepeler'de beni deler-geçer nitelikteydi. Üff, üff ne ağlamıştım ya; aşkın tanımını değiştiren romandır benim için. 5-6 sene önce okumuş olmama rağmen etkisi hiç geçmedi ve hala okur dururum repliklerini. Benim efsanemdir Caty ve H.cliff.
      Bu aralar ünvrsteye hazırlık yüzünden patlamak üzere olan kafama narkoz etkisi yapacak bir aşk romanı istiyorum şöyle en komik, en kara mizah, en çekici ve en romantik cinsinden.

      Sil
  2. Selamlar ;Julia Garwood,Diana Gabaldon,Debbie Macomber,Nora Roberts romalarına bayılıyorum.Süperler özellikle İskoçlar :)

    YanıtlaSil
  3. KİTAPLAR KONUSNDA SEÇİCİYİMDİR BİRAZ AMA İSKOÇ KİTAPLARININ AŞKI ANLATIM TARZINA HASTA OLDUM YAVAŞ YAVAŞ AŞIK OLUP TAM SEVİYORLAR BUNA BATILIYORUM VE KORE DİZİ FİLM GRUP AŞIKKOLİĞİYİM BUNU DA SÖYLEMEDEN OLMAZDI :)

    YanıtlaSil