Etiketler

Perşembe, Temmuz 26, 2012

A Gentleman's Diginity (Bir Centilmenin Gururu)



Kore Aşığı uzunca bir süre sayılacak olan dizi izleme serüvenine 2 ay sonra tekrar başladı... Öyle bir dizi ki izlemekten kendinizi alamıyorsunuz.. Çok farklı bir tadı olan değme yirmiliklere taş çıkaran Ajusi ve Unnıiler ile dolu:) ^^ Bir Cenilmenin Gururu
           

Jang Dong Gun - Kim Do Jin sivri dilli centilmen &  Kim Ha Neul - Song Ye Soo bayan tehlikeli popo


Dizinin Konusu;  
Yukarıda gördüğünüz bu iki fazla da genç gözükmeyen bu iki insanın arasında cerayan eden aşkı ve komik olayları anlatıyor..Şuan daha 7 bölümdeyim Kore'de 18 Bölüm yayınlan dı ve bu hafta final olacak ..Benim bir dizi bitmeden yada çok etkilenmeden yazmam çok nadir dir.. Dizi o kadar şahane bir kurgu ile devam ediyor ki..Secret Garden dizisi neredeyse tüm asyaya Tsunami dalgası gibi yayıldığında şüphesiz ki bu senaristinin sayesindeydi..Ve diziyi izlememi sağlayan sadece senaristinin aynı kişi olmasıydı.. Kore'de bir hayli reytingleri zorlamış %17 lik bir izlenme payı alınca da illaki izle beni Kore Aşığı diye yalvardı..

Siz Koreseverler biliyorsunuz ki genelde dizilerin konusu aynıdır..Fakir salak kız ve zengin süper yakışıklı neredeyse 5 adam vardır ve biz o dizileri neredeyse hatim etmişizdir..Ama bu dizide senaristin bir gerçekçi payı var..Yakışıklı zengin Ajusilere birde bir o kadar tatlı ve güzel hanımları karşısına koymuş..Ortaya tadından yenmeyen bir dizi peydaaa olmuşşşş^^ Ben Bu dizi için şöyle diyorum Boys Over Flowers  tadında, 49 Days karizmasında, Secret Garden havasında , elbette The Gratest Love komedisinde:)'' Bu 4 lü bir araya gelince Aman Allah'ım bu Ajusiler kalbimi feth etti..

Aslında konuya nereden başlasam bilemiyorum..Ozaman direk dalış yapıyorum..

Kırk yaşlarında ama bir o kadar zampara olan Kim Do Jın hayatında 3 defa bir kız ile karşılaşır her defasında o kızlar dan numarasını almaya çalışmak istemiş tir. Tesadüf o ki bu üç kızda aynı kişidir..Bayan tehlikeli popo^^ (çünkü herşey kadının poposu ile başladı) song ye soo adaletli bir beysbol hakemi ve disiplinli bir Matematik öğretmeni dir.. Ve hayatı çok karışıktır çünkü aşk denilen illet çoktan onu esir almış hayatının en büyük aşkı Im Tae San en yakın arkadaşı ile sevgili dir.. Hayat böyle karışıkken hayatına Tae San'nın ve poposunun başına gelenleri bilen baş belası Do Jın ile dahada karışık hale gelmiştir.. Onun tüm sırlarını biliyordur ve bu kadına ilk görüşte daha kendi adını koyamasa da aşık olmuştur..Hayat onun değimi ile kırk küsür yaşın da bir kadını beklemeyecek kadar zordur..Başka kadınlarla yatabilir ama karşıklıksız bir aşka başlamıştır.. Çünkü sevdiği kadın da en yakın arkadaşını seviyordur.. Daha 7 bölüme kadar keşfettiğim bunlar değil elbette...

Kim Su Ro- Im Tae San o gerçek bir centilmen &  Kim Min Jong - Choi Yoon o can alıcı bir avukat

Im Tae San çok yakıcı bir mimar dır öyle ki cazibesi ile patroniçelerinin kalbini bile hoplatan bir adam dır..Ayrıca bayan popnun en yakın arkadaşına deliler gibi aşıktır bakalım ileri ki bölümler de akibeti ne olacak.. Choi Yoon o dul bir avukat karısı kaybetmiştir içine kapanık görünse de tam bir komedi dir.. Grıls Genariton üyeleri hakkında konuşurken en kayıtsız adam gibi göründüğünde şans eseri o anda üyelerden biri cafelerine gelir.. Do Jin ''Oooo Mannn'' dediğinde herkes kağıda bakarken bizim avuka çoktan onun önünde bittiğinde inanın o sahne de gülmekten karnım ağrıdı.. Ayrıca Tae San'nın 24 yaşında ki kız kardeşi onu deli gibi seviyordur fakat o yüz vermese de istemem yan cebime koy felsefesini gütmeye devam ediyor..Çok merakla beklediğim bir ilişki..

Lee Jong Hyuk - Lee Jung Rok Yüzüklerin efendisinin kocası ^^

Hani bazı diziler de bazı karakterler yıllar geçse de unutulmaz ya işte öyle bir karakter:)) Onu bilhassa sona bıraktım çünkü dizi boyunca kahkalar zirve de olacak onun karakteri yüzünden..O uzman bir zampara ama bir o kadar da uzman bir kadın ile evli:) Yüzüklerin efendisi ile:) Karısı çok zengin biri bir o kadar da güzel ama bizim Jung Rok'um zamparalıktan alamıyor kendini güzel bir kadın görmesin.. bir sahne baylaşayım hemen:))

Zamparaaaaaa ^^
 O kadar sempatik bir karakter olmuş ki ben bu senaristin gidip yanacıklarını ısırıcam..Gerçekçi bir komedi..Bu adama hayranım oyunculuk süper.. O yüzüğü kaybetmeleri karısına yakalanmaları:)) diziyi baştan başa götürüyor Ajusi:))

Burada neye baktıklarını az çok tahmin edin ^^
Ayrıca bu 4 lünün inanılmaz bir dostlukları var :) baş başa kaldıklarında 10 yaşında ki bir çocuk gibi davranmaları.. İzlemek gerek..

11 bölümden daha gelemedim buraya :((


Dizinin şarkıları da ayrı bir olay..Kim Tae Woo ile coşmak gerek..Hay Hay, Bay Bay.. ^^
Şimdilik centilmenlerime ara veriyorum..Diziyi bitirdiğim zaman kesinlikle en layıkı ile yazabilirim ^^ Ama yazamazssam bu Kore Aşığı için endişelenmeyin çünkü belki ataması çıkmıştır ve bir yerde sizleri izliyor dur.. Annnyyyooo

8 yorum:

  1. Bir mimin var ^^

    http://heysayshirushi.blogspot.com/2012/07/mim-boyle-acaip-sorular-gorulmedi.html

    YanıtlaSil
  2. Ooo diziye bayağı bir bağlanmışsın sen beğendiğine çok sevindim :)onların neye baktığıni herkes bilir heralde.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziye bağlanmak mı sanırım japon yapıştıcı ile yapıştım kaldım.. çok güzel sen izliyormusun:)

      Sil
    2. elbette izliyorum asianshine'ın yazarıyım ben orda bir tanıtım yapmıştım ve sende izleyeceğini söylemiştin :)

      Sil
    3. Balık hafızalı bir bloggerciyim:) kesinlikle ttekrar okuyacağım canım ^^

      Sil
  3. Diziye bayılıyorum bende aşkım. Ama olimpiyatlar yüzünden şu an 19.bölümü izleyemiyorum. :( Olimpiyatlar dolayısıyla dizilerin saatlerinde aksamalar olacakmış. Bu dizimiz hemen bu durumdan etkilendi. Oysa ben merakla bekliyordum. Acaba yarın düşer mi nete? İnşallah düşer de bende izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya inşallah Ebrum vallaha sindire sindire izliyorum .. Diziye aşık oldum..Rokum beni öldürüyor

      Sil